Fericire.

         Heeello tuturor!


Astazi am sa va vorbesc despre fericire. Cu totii incercam sa atingem la maxim acest sentiment nu-i asa? Insa ce facem noi defapt ca sa fim fericiti? Ce facem ca sa fim impliniti sufleteste?


Majoritatea considera ca fericirea se obtine cumparand-o. Ma refer la bunuri materiale, obiecte, haine, masini. Insa cat poate dura aceasta fericire? Aceasta fericire se hraneste cu perioade limitate, dupa care mereu apare sentimentul de nemultumire. Suntem constant nemultumiti, de situatia noastra materiala, de viata de cuplu, de monotonia pe care ne-o formam singuri. In loc sa cumparam lucruri scumpe si nesemnificative pentru prieteni, partenerul de viata sau chiar familie am putea oferi amintiri, clipe frumoase ori vacante de neuitat.  Collect moments, not things!



Rasfatul cu care ne-am obisnuit nu ne face fericiti, iti trebuie putine lucruri pentru a fii fericit in schimb ai nevoie de simpla intelegere, de armonie si de persoanele importante langa tine.
Fericirea nu poate fii cumparata, ea se naste odata cu eliberarea gandiurilor negative, relaxandu-te incat sa eliberezi energia negativa de care esti inconjurat.


Chiar daca persoanele importante din viata ta contribuie la fericirea ta, asta nu inseamna ca fericirea ta trebuie sa depinda de o anumita persoana. Cea mai importanta persoana din viata ta trebuie sa fii TU
iar apoi inconjoara-te de persoane pozitive cu care te poti intelege si cu care te potrivesti. Uneori singur ai putea fii mult mai fericit decat in prezenta multor oameni cu care nu ai un subiect comun si cu care nu te potrivesti deloc.


Fiecare dintre noi avem modalitati diferite de a ne distra. Daca tu te distrezi diferit de ceilalti asta nu inseamna ca este gresit felul tau de a te distra, daca tu te simti bine astfel nu-i lasa pe ceilalti sa iti strice bucuria si nu ii judeca nici tu pe ei ca se distreaza in felul lor. 
Nu iti construi fericirea pe nefericirea altuia! Daca fericirea ta depinde de ceea ce face altcineva atunci chiar exista o problema.

Vom fi mai fericiti atunci cand vom pretui timpul mai mult decat pretuim banii. Cand vom pretuii mai mult oamenii decat lucrurile. Cand vom realiza ca suntem sclavii lucrurilor si a imaginilor publice, ca ne sacrificam pentru nimicuri care nu ne fac viata mai frumoasa. Vom fi mai fericiti cand vom realiza ca  valoarea unei masini si a unei calatorii o dau oamenii din masina, nu pretul masinii. Vom fi mai fericiti cand vom sti cum sa-i alegem pe oamenii care sa faca parte din viata noastra!


Acest articol a fost inspirat din cartea Insomnii de Irina Binder, care este o carte de dezvoltare personala, care iti ofera un feeling super pozitiv si te ajuta sa devi mult mai ambitios si mai puternic sau chiar sa devi un om mai bun.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Believe in yourself.